Trygghetslarmsmottagning med hög kapacitet

2015-09-18   1717 visningar

Nu blir det överordnade systemet BXO LAS extremt mycket snabbare - från 5 larm per sekund till hela 150 000 larm per sekund. För att nå dit lämnade BXO SQL-tekniken bakom sig.

LAS 7.0 har en helt ny arkitektur med inspiration från ett system för finansiella transaktioner. Lösningen bygger inte längre på en extern databasserver, utan all aktuell information hålls i minnet och alla händelser skrivs ner till en “journal”, en loggfil där man bara kan lägga till och aldrig ta bort information. Journalen lagrar alla händelser, när de inträffade och av vem de initierades.
– Serverns interna tillstånd kan återskapas genom att spela upp journalen. Vill vi återställa servern till 14:55 den 17 augusti spelar vi upp journalen fram till den tidpunkten. Vill vi istället backa till 14:50 så spelar vi upp journalen till den tidpunkten, säger Bengt Strömberg på BXO.

Den största fördelen med LAS 7.0 är dock snabbheten – från 5 larm per sekunden, i föregångaren LAS 6, till 150 000 larm per sekund.
– Utmaningen som våra utvecklare ställdes inför var att öka prestanda utan att ge avkall på tillförlitlighet och säkerhet. För att kunna nå dit tvingades vi lämna den ålderstigna SQL-tekniken bakom oss.

Avsaknaden av en extern SQL-databas har alltså inte gjort systemet mindre tillförlitligt, enligt BXO. Dessutom menar företaget att LAS 7.0 är mer miljövänligt eftersom det använder mindre CPU-kraft, vilket ger lägre värmeutveckling och sparar på energianvändningen.

LAS 7.0 släpps under kvartal 4.

Källa:
Security World

Dela artikeln:

Senaste artiklarna