Trygghetslarm nere i Luleå

2020-10-09   1875 visningar

Trygghetslarmen i Luleå har drabbats av ett allvarligt fel som leder till att larmen kan fördröjas upp till 24 timmar. Cirka 1600 brukare har drabbats och kommunen ber anhöriga kontakta sina äldre släktingar för att se om de mår bra.

Trygghetslarm ur funktion

Det var under kvällen den 8 oktober som problemet uppstod i samband med en programvaruuppdatering. Efter uppdateringen upptäcktes det att larmen fungerar men det sker en fördröjning innan larmen når Luleå kommuns larmcentral, hemtjänst och nattpatrull. I vissa fall kan fördröjningen vara upp till 24 timmar.

Luleå kommun ser mycket allvarligt på det inträffade och har tillsatt åtgärder under natten.

– "Vi har bemannat upp under natten för att kunna göra extra tillsyn, trygghetslarmet och nattpatrullen har extra beredskap under natten", säger Anna-Greta Engström, områdeschef.

Inom Luleå kommun har cirka 1 600 personer trygghetslarm varav cirka 1 000 har hemtjänst. Luleås hemtjänst har fått information och ser över behov och åtgärder inom respektive hemtjänstområde.

– För säkerhets skull vädjar vi också till anhöriga som har närstående med trygghetslarm att försöka kontakta sin närstående för att se att de mår bra, säger Anna-Greta Engström, områdeschef.

Källa:

SVT

Dela artikeln:

Senaste artiklarna