Trygghetslarm med artificiell intelligens

2015-08-12   1801 visningar

Företaget Aifloos system SmartCare är utrustat med artificiell intelligens och larmar automatiskt när någon behöver hjälp. Systemet gör automatiska beteendeanalyser för att upptäcka när något inte står rätt till.

Trygghetssystemet är baserat på en självlärande och unik artificiell intelligens, enligt Aifloo. Systemet övervakar alla avvikelser i realtid. Aifloo SmartCare larmar automatiskt vid en olycka eller ett fall till marken. Systemet känner även om personen beter sig förvirrat, eller vid plötslig sjukdom.

- "Detta är en helt ny generation smarta välfärdssystem där självlärande artificiell intelligens kommer att revolutionera vården. Det innebär att äldre eller personer med funktionsnedsättning kan ha möjlighet att bo kvar mycket längre i sina egna hem", säger Aifloos VD, Michael Collaros.

En annan viktig fördel är också att systemet snabbt kan larma och kommunicera till hemtjänsten eller anhörig via SmartCares applikation.

- "Att som anhörig få tillgång till den här typen av trygghetssystem är en väldigt viktig funktion för att kunna möjliggöra att den äldre kan fortsätta att bo hemma", säger Felix Etzler, projektledare på Aifloo.

Anders Widgren som är teknisk chef på Aifloo berättar att systemet konstruerats för att vara väldigt enkelt att använda, men att det har en komplex uppbyggnad.

Aifloo startar pilotverksamhet i Stockholmsområdet under hösten 2015.

Källa:
Aifloo AB

Dela artikeln:

Senaste artiklarna