Smartphone blir gratis trygghetslarm

2015-10-13   1802 visningar

Från företaget Allone kommer nu en app som förvandlar din smarta telefon till ett trygghetslarm. Appen kan larma anhöriga och vårdnadstagare med en enkel tryckning.

Via telefonens inbyggda GPS kan en larmande person snabbt få hjälp på plats och saknade personer kan lokaliseras. Med en enkel knapptryckning kan du som användare larma och ringa till anhöriga eller vårdpersonal, som får reda på aktuell position för dig.

Allone Trygghetslarm

Du som har en funktionsnedsättning och är beroende av rullstol eller liknande hjälpmedel för att ta dig fram i vardagen kan larma andra om olyckan är framme.

Idén att kunna larma omgivningen när människor är utom hör- och synavstånd fick pappan och affärsmannen Anders Paulson, i Brasilien. Tanken att kunna få hjälp kostnadsfritt, när och där man verkligen behöver den, är grundidén till Allone. Att både kunna ge utvalda personer möjlighet att se var man befinner sig i realtid och att larma alla i sin närhet, anhöriga eller utvalda personer och grupper gör Allone unik och skapar den trygghet vi alla vill känna både vad det gäller oss själva och nära och kära.

Under sin period utomlands hade Anders ofta känt sig orolig för sin dotters och sin egen säkerhet. Våren 2014 började Anders skissa på appen och under hösten samma år drog han igång projektet med att skapa ett personlarm för sin nu 16-åriga dotter Filippa, som också har hjälpt pappa Anders med utvecklingen av appen. Under utvecklingsarbetet insåg Anders även att det fanns ett stort behov bland andra grupper i samhället, inklusive äldre och funktionshindrade, att få tillgång till en gratis larmapp.

Källa:
Allone AB

Dela artikeln:

Senaste artiklarna