Nya dörrkontrollösningar

2016-11-01   2356 visningar

BXO beskriver i ett pressmeddelande flera nya lösningar för dörrlås och dörrlarm som nyligen har tagits fram. Det rör sig både om nyckelfria lås och ett mjukvara för dörrlarmspaneler.

Dörrkontroll och dörrlarm i BXO LAS

Tillsammans med Tjeders har BXO tagit fram en ny mjukvara där dörrlarm kan hanteras centralt för bättre överblick och mindre spring för personalen. Via en pekskärm får personalen efter behörighetskontroll tillgång till att ändra dörrlarmens status till Av, På eller Tidsstyrt. På så sätt behöver inte personalen springa runt lika mycket och systemet kan mycket enkelt ställas in enligt förändringar av boendes behov och verksamhetens omfattning.

Nkontakt AB har tillsammans med Västerås Stad, Ramböll och BXO Solutions utvecklat en modern och unik nyckelfri låshantering för de boende på Hälleborgs Äldreboende i Västerås i enlighet med "Västeråsmodellen".
Systemet innebär att var dörr inom boendet såväl boendedörrar, hemvistdörrar och skaldörrar kan konfigureras personligt för var boende med funktioner såsom dörröppning, låsöppning och olika larmfunktioner beroende på vilket scenario som önskas. Systemet innefattar samtidigt positionering av de boende där personal i samband med larm eller dörrpassage blir uppmarksammad på var den boende befinner sig. Framtidsboendet Hälleborgs larmhantering utgår från BXOs öppna LAS-server, integrerad med smartphones för larmvisning.

I samarbete med det australiska företaget CareTech har BXO tagit fram två timerfunktioner. Den ena är en dygnstimer som bland annat kan användas för att låsa och låsa upp boendets entrédörrar på fasta tider. Den andra funktionen används för att larma avdelningsdörrar, där larmet normalt sett återställs när dörren stängs. Modulen gör att dörrlarm “hänger kvar” en viss tid även om larmet har återställts direkt.

Källa:
BXO Solutions

Dela artikeln:

Senaste artiklarna