Medicinpåminnelser med appen MyTherapy

2018-03-09   1982 visningar

Mediciner hjälper inte om du inte tar dem. Smartpatient beskriver i denna gästartikel sin app MyTherapy, som är en är en personlig medicinpåminnare och hälsodagbok som hjälper användarna att komma ihåg sina mediciner.

MyTherapy, medicinpåminnare

Enligt World Health Organization dör ca 200 000 människor i Europa årligen på grund av att de inte tar sin medicin enligt behandlingsplanen. Detta är resultatet av en negativ inställning till mediciner bland patienter med kroniska sjukdomar som kräver regelbunden medicinering. Samtidigt fortsätter tekniken att revolutionera och påverka hur vi lever, och idag hör applikationer till de viktigaste faktorerna i vårt dagliga liv. MyTherapy, applikationen skapad av det tyska startup-företaget smartpatient, är inget undantag.

Med appen kan du:

•    Ställa in påminnelser för mediciner, mätningar och aktiviteter
•    Registrera symtom och hälsotillstånd i form av en hälsojournal
•    Dela dina framsteg med sjukvårdspersonal med hjälp av en utskrivbar rapport

Hur fungerar MyTherapy-appen?

Vare sig du lider av hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, astma eller andra sjukdomar som kräver regelbunden medicinering kan MyTherapy vara appen för dig.

Ställ in skräddarsydda medicinpåminnelser med hjälp av appens databas av läkemedel och välj tid, frekvens och varaktighet. Skapa påminnelser som ber dig att registrera vikt, hjärtfrekvens, blodtryck och andra viktiga värden eller lägg upp en plan för aktiviteter som kognitiv träning, yoga eller löpning.

Ställ även in alarm som påminner dig om att registrera hälsotillstånd och symtom.
Hur bra mår du från en skala på väldigt dåligt till mycket bra? Känner du dig trött, har du smärtor eller ojämna hjärtslag? Dokumentera precis allt och lite till med MyTherapy.

Involvera familj, vänner och sjukvårdspersonal


Applikationen ger dig en full överblick av din egen hälsa i form av enkla diagram och journaler som du sedan kan skriva ut och dela med sjukvårdspersonal. På detta sätt kan din läkare enkelt följa med din utveckling och dina framsteg.

Involvera även dina nära och kära om du känner att du behöver ett extra stöd under din behandling. Låt din familj och dina vänner vara ditt extra alarm som påminner dig om att ta dina mediciner ifall du själv glömmer. Med MyTherapy behöver du aldrig vara ensam.

Effektivitet och gynnande

I en undersökning av forskningsgruppen Charité Berlin har det bevisats att MyTherapy har en positiv inverkan på patienters attityd till regelbunden medicinering. Patienter som använt MyTherapy har gett sin egen hälsa ett högre betyg och tar med större sannolikhet sina mediciner enligt behandlingsplan.

MyTherapy gynnar inte bara patienter med kroniska sjukdomar, utan stöder även hälsovårdsindustrin. Appen hjälper både läkare, sjuksköterskor och apotekare att hjälpa sina patienter följa sin medicineringsplan.

Om smartpatient

Smartpatient har sedan 2012 hjälpt patienter att följa sin behandling. Personer inom vetenskap och hälsovård är beroende av oss och vår plattform tack vare våra skräddarsydda erbjudanden för patienter.

Vi grundade Smartpatient för att stödja patienter att ta sina mediciner regelbundet och att bättre följa sin behandlingsplan. För detta ändamål utformade vi MyTherapy-appen. Sedan dess har MyTherapy vuxit till en plattform med hundratusentals användare och har betydande inverkan på allmän hälsa. Flera studier – bl.a. de som utförts på Charité Berlin, Europas största universitetssjukhus - visar att MyTherapy förbättrar patienters attityd och förhållande till medicinering.

MyTherapy finns att ladda ner för både iOS och Android.  

 

Källa:
Artikeln baseras på material från tillverkaren bakom MyTherapy

Dela artikeln:

Senaste artiklarna