Leverantörer av analoga larm oseriösa?

2015-12-29   1839 visningar

Säkerhetsbranschen vill se ett säljstopp för analoga larm. Telia ifrågasätter om leverantörer av analoga larm bör betraktas som seriösa.

Under Sectech i Stockholm i höstas hölls en konferens om larmkommunikation. Deltog gjorde Telia, MSB och branschföreningen Säkherhetsbranschen.

Samtliga var eniga om att analoga larm är förkastliga. Telia och MSB menade att de leverantörer som erbjuder analoga larm är oseriösa.

Telia menar att man stödjer inte längre analoga larm i sin infrastruktur. Att då som leverantör sälja larm som bygger på en infrastruktur där man uttryckligen har sagt att analoga larm inte kommer att fungera är inte seriöst, enligt Telia.

Säkerhetsbranschens VD, Torbjörn Ferndahl håller med, men vill samtidigt inte gå så långt som att utesluta de medlemmar som säljer analoga larm. Dock förs sådana diskussioner.

Telias deltagare, Niklas Sundler, gav också en tidsram för den totala nedsläckningen av det analoga telenätet: snarare fem än tio år. Det är dock hans egen spekulation och inte Telias officiella hållning.

Se hela konferensen här:
https://www.youtube.com/watch?v=nbB9W6lgSb4&feature=youtu.be

Dela artikeln:

Senaste artiklarna