IT-attack dödade patient

2020-09-28   856 visningar

IT-säkerhet är livsavgörande och måste tas på allvar. En patient fick sätta livet till på grund av en cyberattack mot ett sjukhus i Düsseldorf.


En ambulansfärd fick dirigeras om på grund av attacken, vilket ledde till att färden tog en timme extra. Tyvärr klarade sig inte patienten, och det tros bero på förseningen.

Incidenten inträffade den 10 september när universitetssjukhuset i Düsseldorf utsattes för en ransomwareattack. På grund av attacken var sjukhuset kunde sjukhuset inte ta emot akuttransporter, och en pågående transport med en patient med ett livshotande sjukdomstillstånd fick omdirigeras till sjukhuset i Wuppertal, 32 kilometer bort.

Medier i Tyskland rapporterar att polisen kunde ta kontakt med de kriminella bakom attacken genom den adress dit lösensumman skulle betalas. När polisen talade om för angriparna att attacken drabbat ett sjukhus drog angriparna tillbaka attacken och försåg polisen med krypteringsnyckeln.

Polisen undersöker nu om attacken kan klassas som dråp. Sjukhuset har sakta men säkert kunna återgå till normal drift, och det ser inte ut som data stulits.

Källa:

IDG

Dela artikeln:

Senaste artiklarna