100 000 blir utan bredband

2012-02-23   1464 visningar

Det fasta telenätet ska skrotas och ersättas med mobil telefoni, men hur går det då med bredbandet? Mobilt bredband har utlovats, men gränsen för bredband har därefter höjts, vilket sätter käppar i hjulen för Teliasonera.

När Teliasonera river det gamla olönsamma fasta telenätet tar man samtidigt bort möjligheten till fast internetuppkoppling via ADSL. I stället är kunderna hänvisade till mobilt bredband, i många fall med sämre hastighet.

Enligt internet material från Teliasonera som tidningen Veckans affärer har kommit över, kan över 100 000 abonnenter i glesbygden drabbas, trots att man i oktober förra året lovat att de ska få tillgång till mobilt bredband. Problemet är att regeringen sedan dess har höjt gränsen för vad som får kallas bredband från måttliga 20 kilobit per sekund till 1000 kilobit per sekund (1 Mbit/s).

Teliasonera har internt räknat ut att av de 150 000 som blir av med sin fasta telefoni kan bara 10-20 procent erbjudas mobil uppkoppling med tillräcklig hastighet för att få kallas bredband.

Källa:
Ny Teknik


Dela artikeln:

Senaste artiklarna