Viser släpper första trygghetslarmet med 3G

2013-02-04   2091 visningar

Nu kommer första trygghetslarmet med 3G - Viser Mobile TT, ett genombrott i hjälpmedelstekniken. Det skriver Viser i ett pressmeddelande.

Viser Mobile TT, trygghetstelefon med 3GViser Mobile TT skyddar dig vart du än går, både inom och utanför ditt hem. Detta trygghetslarm är utrustat med GPS för att larmmottagaren snabbt ska kunna lokalisera den larmande. Larmet kommunicerar både via GSM och 3G över mobilnätet, vilket ger mycket hög tillförlitlighet.

Viser Mobile TT består av en bärbar enhet och en basstation. Den bärbara enheten som man tar med sig när man lämnar hemmet är ett komplett medicinskt larmsystem, med protokoll anpassade till den svenska marknaden. Rapportering och kommunikation sker direkt med larmmottagaren utan mellanhänder.

Den snabba och tillförlitliga A-GPS-teknilken gör det möjligt för larmmottagaren att hitta dig och skicka hjälp direkt till dig, i händelse av en nödsituation.

Kalla på hjälp - När som helst, Var som helst!

Även när du inte är hemma kan du med en enkel knapptryckning skicka larm från den mobila enheten till en larmmottagare eller direkt till hemtjänstpersonalens mobiltelefoner. Tvåvägs talkommunikation med hög kvalitet kopplas automatiskt upp. GPS-funktionen gör att de snabbt kan hitta dig på en karta.

Med Viser Mobile TT får du frihet, självständighet och sinnesfrid. Du kan delta i utomhusaktiviteter och veta att hjälpen är bara en knapptryckning bort!

Läs hela pressmeddelandet på Newsdesk

Dela artikeln:

Senaste artiklarna