Undersköterskor rasar mot kameraövervakning

2017-12-04   802 visningar

Tanken var att kameror i korridorerna skulle underlätta nattpersonalens arbete. Undersköterskorna på Tomtegården i Skövde är dock inte nådiga i sin kritik.Undersköterskan Emma Ed på Tomtegården och hennes kollegor menar att kamerorna bara leder till merjobb och ökad stress.

- "Det känns som ett hån mot oss. Ledningen har ingen aning om hur vi jobbar eller vad vi gör. Det är en ursäkt för att slippa anställa fler personal", säger Emma.

Vård- och omsorgsnämnden har sagt att tanken med övervakningskamerorna är att underlätta för nattpersonalen, som också sades vara positivt inställd till kamerorna.

– "Men det är inte sant. Kamerorna gör varken omvårdnaden eller arbetsmiljön bättre, frågar du omvårdnadspersonalen så hävdar vi snarare tvärtom", säger Emma Ed.

Emma och hennes kollegor tror att kommunen satt upp kamerorna på Tomtegården som ett svar på IVO:s kritik om brister i tillsynen av de demenssjuka.

– "Kamerorna löser inte det egentliga problemet, att de inte har en adekvat bemanning för att ta hand om de demenssjuka som i större utsträckning än tidigare är mycket längre gångna i sin sjukdom när de väl kommer hit."

Emma ser kamerorna bara som ett gigantiskt slöseri med pengar.

– "Tillsyn inom demensvård betyder inte att titta på någon och tillsyn kan inte skötas på distans."

Källa:
Skövde Nyheter

Dela artikeln:

Senaste artiklarna