Trygghetslarm som molntjänst

2013-06-14   1671 visningar

Säkerhetsföretaget Viser fortsätter att presentera innovativa nyheter. Nu berättar de att man lanserar ett trygghetslarm "i molnet" med garanterad tillgänglighet.

"Vi är experter på teknik och ni är experter på vård så varför inte låta alla göra det man är bäst på? Det enda ni som kund behöver är en internetanslutning och larmtillbehör till de boende, vi tillhandahåller resten med garanterad tillgänglighet dygnet runt.", skriver Viser.

Idag går trenden mer åt att köpa en funktion oavsett om det handlar om viktiga administrativa system eller affärskritiska produktionssystem i verksamheten. Ett trygghetslarmsystem inom vården är definitivt ett kritiskt system som alltid måste fungera och personal, boende och inte minst anhöriga måste känna sig trygga med att hjälpen når fram när den behövs.

Med Visers trygghetslarmsystem i molnet sägs det att användarna kan koncentrera sig på att använda systemet och överlåta tekniken, tillgängligheten och den löpande driften av trygghetslarmsystemet till Viser. Tjänsten levereras från en central plattform med en säker krypterad förbindelse till det lokala boendet och övervakas. Det ska även finnas redundans och "andra säkerhetsaspekter" som ska borga för hög tillgänglighet och tillförlitlighet.

Med mobiltelefonen som enda verktyg och med teknik som helt eliminerar behovet av fasta rumsapparater ska lokala installationer hållas till ett minimum. Systemet sägs erbjuda det senaste inom trygg, säker och effektiv vårdhantering – lägre kostnader och mer tid över för umgänge med de boende.

Källa:
Viser AB


Dela artikeln:

Senaste artiklarna