Svenskar föredrar SMS framför Hesa Fredrik

2018-06-26   473 visningar

Enligt en undersökning gjord av SOS Alarm föredrar svenskarna att varnas via SMS framför VMA-sirenernas hesa skrik. Även SOS själva fördrar SMS eftersom det ger högre precision, och man planerar nu att genomföra förändringar.


– "Vi kan skicka ut VMA via SMS sedan några år tillbaka och vår undersökning visar att det är den överlägset mest populära kanalen, som tre av fyra föredrar. Samtidigt behöver vi blicka framåt och säkerställa att vi informerar på ett driftssäkert och kapacitetsstarkt sätt i olika typer av krislägen", säger Björn Skoglund, tjänsteägare 112 och krisberedskap vid SOS Alarm.

– "Ljudsignalen ”Hesa Fredrik” är det tredje mest populära sättet att få information om en händelse. Det tycker vi är lite överraskande, eftersom ljudsignalen i sig inte innehåller särskilt mycket information. I värsta fall skapar det ytterligare oro och förvirring i en krissituation, och vi ser ett stort behov av att utveckla informationskanalerna så att de blir tydliga och tillgängliga för alla som bor och vistas i Sverige", säger Björn Skoglund, tjänsteägare 112 och krisberedskap vid SOS Alarm.

Källa:

Pressmeddelande från SOS Alarm

Dela artikeln:

Senaste artiklarna