Pris till Nacka för väl genomförd upphandling

2018-04-13   872 visningar

För en funktionsupphandling av IT inom välfärden tilldelades Kjell Lindström, Nacka kommun, utmärkelsen Handslaget 2017. Kommunen upphandlade en funktion inom välfärdsteknik som inte existerade innan upphandlingen.

Motiveringen lyder: "För en väl genomförd upphandling av it inom välfärden. Efter en omfattande marknadsdialog där Nacka kommun lyckades skapa leverantörssamarbeten till en marknad som inte tidigare fanns, genomfördes en funktionsupphandling som både kund, leverantör och marknaden tycker fungerat bra."

 Upphandlingen var en IT-upphandling inom välfärden med syftet att de äldre ska kunna bo kvar hemma längre. Kjell Lindström berättar att det krävdes mycket jobb med att få flera leverantörer att samarbeta om en gemensam tjänst.

– "Genom den dialog vi haft har vi lyckats skapa en marknad som inte fanns. Det fanns olika delar och tjänster och nu har vi fått det till en och samma i stället för olika. Detta genom workshoppar, dialoger och annat för att samla ihop information", säger han.

Källa:
Upphandling 24

Dela artikeln:

Senaste artiklarna