Nya telefoner från COBS

2011-03-04   1815 visningar

Cobs lanserar nu C-3100-serien med telefoner för larm- och meddelandehantering med fokus på säker och trygg kommunikation. Med hjälp av färgkodning, färgsymboler och statuslista ska de se till att användaren får total överblick och kontroll.

Den nya serien handenheter visades upp för första gången på Hospitality Show i Birmingham, som är en av Storbritanniens största mässor med inriktning på allt som berör hotell- och restaurangbranschen. Men telefonerna lämpar sig enligt Cobs inte bara till personer inom hotell och restaurangbranschen utan också till dem inom till exempel vård & omsorg, kriminalvård, industri och handel.

Personal på många arbetsplatser blir tvungna att bära flera olika kommunikationsverktyg såsom personsökare, mobil, dect-telefon med flera. Med C-3100-serien får man allt i en enhet, med dem kan man ringa, larma och skicka meddelanden, då även som sms till mobil eller som e-post.
 
Med hjälp av färgsymboler och statuslista i telefonens display kan personal få total överblick över arbetet. Oberoende av var i byggnaden man befinner sig finns hela tiden möjlighet till samtal eller viktiga larm och meddelanden.

– Telefonerna kan integreras med andra system som till exempel trygghetslarm, brandlarm, process- och maskinövervakning så att larmen från dessa enheter presenteras direkt i displayen i klartext och med symboler för enkel översikt. Larm och meddelanden kan sedan prioriteras och sorteras efter färg eller prioritet i en statuslista med det mest akuta larmet överst, säger Sören Erlandsson, vd för Cobs.

Företaget menar att tack vare de nya telefonernas tydlighet kan arbetet effektiviseras och att stressen hos personalen därmed minskar och att C-3100-seriens telefoner är extremt tåliga mot vatten, damm och stötar och konstruerade för att kunna fungera oavbrutet i flera år.
 
Källa:
Security world

Dela artikeln:

Senaste artiklarna