BXO kastar ut rumspaneler

2011-10-28   1498 visningar

Är rumspanelerna, med sina röda och gröna knappar, bara en överflödig kvarleva från det förgångna? Det menar BXO Solutions AB som i en pressrelease beskriver sin nya NFC-teknik.

BXOs nya lösning sägs kapa installationskostnaden, ge en trevligare boendemiljö på äldreboenden och en säkrare hantering av larmen.

“När vi utvecklade vårt koncept för tyst vårdmiljlö tog vi bort korridordisplayerna för att tvätta bort institutionsstämpeln och ge de äldre en mer hemlik boendemiljö. Nu tar vi det ett steg längre och kastar ut lägenhetsapparaterna också”, säger Bengt Strömberg, marknadsansvarig på BXO.

Med BXOs lösning för mobil larmhantering i Android-telefoner ser man alla aktiva larm i en överskådlig lista. Genom NFC-tekniken får man ett kvitto på att larmen har besvarats.

I traditionella trygghetslarmsystem återställs larmet på en grön tryckknapp i den boendes lägenhet. Det gör att man vet att personalen har varit in till den boende efter att denne har larmat, och man kan se det som ett kvitto på att larmet har tagits om hand.

Men vad händer om den boende istället är i den gemensamma matsalen och äter lunch? Med ett traditionellt system så får personalen gå bort till lägenheten och trycka bort larmet. Föreställ dig nu personalens frustration när den boende, som så klart undrar varför de springer iväg istället för att hjälpa till, larmar igen.

Med NFC-tekniken får personalen larmet i sin mobiltelefon och återställer larmet genom att låta telefonen nudda brukarens larmknapp. Telefonen känner automatiskt av närheten till larmknappen och rapporterar tillbaka till larmsystemets LAS-server att personalen är framme vid den boende för att hjälpa.

Nu behövs det inte längre någon grön närvaroknapp inne hos den boende, och det behövs inte heller någon kabeldragning eller något omfattande installationsarbete som stör verksamheten. En liten NFC-tagg i form av en etikett klistras enkelt upp på de ställen man vill ha möjlighet att närvaromarkera sig, utöver brukarens larmknapp.

En liten etikett med klister på baksidan och elektronik inuti ersätter gamla rumsapparater med kablar.

Källa:
Newsdesk

Dela artikeln:

Senaste artiklarna