Ambea köper Aleris

2018-10-18   541 visningar

Ambea köper Aleris verksamheter i Sverige, Norge och Danmark för 2,6 miljarder. Därmed blir Ambea Nordens största vårdbolag.

Ambea har ingått avtal om att förvärva samtliga Aleris omsorgsverksamheter i Norge, Sverige och Danmark för en köpeskilling om sammanlagt 2,6 miljarder kronor. Genom förvärvet blir Ambea Nordens största omsorgsbolag med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark.

Bolaget skriver att de nu skapar en stabil plattform för framtida organisk tillväxt och betydande möjligheter till synergier, samordning av inköp samt erfarenhetsutbyte kring verksamhets- och kvalitetsutveckling.

Transaktionen är föremål för godkännande av berörda konkurrensmyndigheter och beräknas slutföras under det första kvartalet 2019, dock senast under det andra kvartalet 2019.

Ambea är idag den näst största aktören på privatmarknaden för omsorg i Sverige och sjunde största i Norge. Aleris Omsorg är marknadsledare på privatmarknaden för omsorg i Norge, den sjätte största privata aktören i Sverige och den största privata utföraren i Danmark.

Källa:

Pressmeddelande från Ambea

Dela artikeln:

Senaste artiklarna